Sami Rinne Totuus on se, mikä miellyttää

EU on hyvä! Persut on paha!

Vaalit ovat taas lähellä. Sen huomaa siitä, että muiden puolueiden jäsenet ryhtyvät haukkumaan perussuomalaisia. Tuonkin energian voisi käyttää omien agendojen ja linjausten esilletuomiseen, mutta kun on totuttu istumaan päättämässä asioista vuosikymmeniä, niin muutosta ei haluta. Perussuomalaiset ovat tuoneet suomalaiseen politiikkaan jotain, mitä siinä ei ole ollut vuosikymmeniin – kunnollisen opposition konsensusmuminan tilalle.

 

Timo Soinia haastateltiin Susanne Päivärinnan toimittamassa ohjelmassa. Tai pitäisikö sanoa, että hänen päälleen puhuttiin kyseisessä ylenannissa? Juupas-eipäs-iteoot -tyylillä – tuttua lastentarhasta ja hieman myöhemminkin, mutta harvemmin sentään verorahoilla kustannetussa ohjelmassa. Päivärinnalla ja kaltaisillaan olisi parannettavaa. Mallia voisi ottaa Stephen Sackurin 'Hard Talk' -ohjelmasta. Siinä valtaapitäviä ja mahtavia hiillostetaan ja savustetaan ihan perinteisin hankalin ja vaikein kysymyksin. Tuskanhien ja haastateltavan epämukavuuden voi joskus oikein aistia. Mutta Stephen ei huuda, ei puhu vieraansa päälle, ei vastaa itse esittämiinsä kysymyksiin vaan antaa vieraansa itse vastata. En ole mikään Timo Soinin ylin ystävä, mutta hän on kuitenkin suuren suomalaisen puolueen puheenjohtaja ja haluaisin oikeasti kuulla, mitä mieltä hän on asioista – en mitä mieltä toimittaja on niistä.

 

Sydämenlyönnit kiihtyvät, verenpaine nousee kahvin ja kiihtymyksen voimalla. Sopivat iskusanat kehiin. Mitä niitä nyt onkaan? Homous, EU, talouskriisi, islam, kristinusko, maahanmuutto, Katainen, Stubb, evoluutioteoria, hallituksen säästötoimet ja PERSUT! Luulisi aiheita riittävän. Soinin mielipiteet ovat osittain aika vastakkaisia monen suomalaisen kanssa vaikkapa naispappeuden ja samaa sukupuolta olevien avioliiton kohdalla. Mutta hän ei ole koko perussuomalaisten puolue. Uskon persuja äänestetyn nimenomaan EU asioiden ja liittovaltiokehityksen kritiikkinä. Talouskriisi ja Kataisen lapioimat bittieurot eteläiseen eurooppaan tuntuvat pahalta, kun hallituksella ei ole kuin leikkauksia ja kiristyksiä omille kansalaisille. Meille on tarjottu fantastista voittoa erilaisista kriiseistä niin kauan, että usko alkaa mennä. Ei vähiten pääministerin jättäessä ennenaikaisesti paikkaansa ilmeisesti paremman ja helpomman homman pariin sovitusti siirtyessään. Siellä norsunluutornissa eivät tyhmät kansalaiset enää häiritse kysymyksillään.

 

Moni pyrkii persuapajille. Päivä ilman sosialistis-kommunistis-vihertävää parranpäristelyä ja persuagendan haukkumista olisi kuin marraskuinen vaakasuora räntäsade nivusille. Tällä poliittiset vastustajat jaksavat taas yhden päivän. Varsinkin kun mitään omaa vaihtoehtoa ei tunnu olevan esittää. Paitsi vihreillä, joiden mukaan lisää tukiaisia. Ensin verotetaan, se liikkuu vielä joten verotetaan vielä lisää ja lopuksi kun se ei enää liiku, sitä ryhdytään tukemaan verovaroista. Ikiliikkuja on keksitty.

 

Ollaan vedottu auktoriteettiin, tämä uppoaa suomalaisiin herranpelossa eläviin kuin kuuma veitsi voihin. On menty henkilökohtaisuuksiin, se kuumentaa tunteet ja palstantäytettä pukkaa. Voi pyhä yksinkertaisuus! Ihminen ei mitään niin pelkää, kuin leimautuvansa hölmöksi. Määkivänä laumana toistetaan mantraa: EU on hyvä! Persut on paha! George Orwellia mukaillen voisi sanoa, että parhaat mielipiteet ovat niitä, jotka kertovat sinulle sen minkä jo tiedät.

 

Tai sitten mennään oikein tunteella. Voi uhkailla, osa kumminkin säikähtää. Pelotella kaikella mahdollisella ja mahdottomalla. Perinteet sopii myös muistaa eli mitä se vaari tai mummu olisi sotatanterella mahtanut sanoa. Imarrella sopii samanmielisiä ja naurettavaksi haukkua muita. Mutta mikään ei voita vanhaa kunnon olkiukkoa. Sille voi vielä laittaa kauniin porkkananenän ja isoisän lierihatun päähän, niin näyttää kunnollisemmalta. Joku kumminkin käy ansaan ja vielä nielaisee koko jutun totena.

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Retoriikka on viime aikoina alkanut pelottavasti muistuttaa eräitä kirjallisia teoksia. Mieleen tulee niin Orwellin '1984' kuin Huxleyn 'Uljas Uusi Maailma'. Olemmeko menossa vapaaehtoisesti mukaan kehitykseen, jonka suuntaa ei enää voi muuttaa? Itsestäni liittovaltion ajaminen kansalaisilta kysymättä ja pienen eliitin koskemattomuus ja demokratiavaje ovat pelottavia merkkejä nykymuotoisessa EUssa. Lainaan tähän lopuksi Orwellia (anteeksi käännös, yritin parhaani):

 

“Nyt kerron teille vastauksen kysymykseeni. Se on tämä. Puolue haluaa valtaan ainoastaan ja vain oman itsensä takia. Me emme ole kiinnostuneet muiden hyvästä, ainoastaan vallasta, absoluuttisesta vallasta. Mitä sitten puhdas valta tarkoittaa, niin sen voit nähdä tällä hetkellä. Me eroamme menneisyyden oligarkeista siinä, että me tiedämme mitä me teemme. Kaikki muut, jopa ne jotka muistuttivat meitä, olivat tekopyhiä pelkureita. Saksalaisten natsien ja venäläisten kommunistien metodit olivat hyvin samankaltaiset, mutte heillä ei koskaan ollut rohkeutta tunnistaa omia motiivejaan. He teeskentelivät - ehkä jopa uskoivat - ottaneensa vallan itselleen vastentahtoisesti ja määräajaksi ja että ihan nurkan takana odottaisi aika, jolloin ihmiskunta olisi vapaa ja tasa-arvoinen. Me olemme erilaisia. Me tiedämme, ettei kukaan anasta itselleen valtaa aikomuksena luopua siitä. Valta ei ole keino, se on päämäärä. Diktatuuria ei pystytetä vallankumouksen suojelemiseksi. Vallankumous on keino saavuttaa diktatuuri. Vainon tarkoitus on vainoaminen. Kidutuksen tarkoitus on kiduttaminen. Vallan tavoite on valta itsessään. Nyt vasta alat ymmärtää minua.”

 

Tähänkö ollaan matkalla? Jäljet pelottavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Minusta jo se, että liittovaltiota on avoimesti ajettu ilman aikomustakaan kysyä kansalaisilta, mitä mieltä he asiasta ovat, on erittäin huolestuttavaa kehitystä.

Emme me niin tyhmiä ole, ettemme voi omista asioistamme päättää!

Jukka Mäkinen

Päinvastoin, olemme juuri niin tyhmiä että annamme edustuksellisen "demokratian" illuusion sumuttaa meitä kuvittelemaan että voisimme jostain jotain päättää.
Mitä siitäkin nyt tulisi jos rahvas saisi oikeasti päättää asioistaan.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Ainakin kaksi asiaa puhuu tälläisen näkemyksen puolesta.

Se, että on olemassa jokin ryhmäkuri. Moni puhuu toista, mitä äänestää.
Se, ettei Suomessa ole perustuslakituomioistuinta.

Lisäksi voisi toivoa ryhmäkannetta, sillä oikeusjuttujen ajaminen nykyisellään on varsin kallis prosessi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #6

Perustuslakituomioistuimen puute takaa sen ettei poliitikkojen ja virkamiesten tarvitse noudattaa lakeja, edes perustuslakia, kuten myös sen ettei kannsalaisilla ole perustuslaillisia oikeuksia tässä maassa!

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne Vastaus kommenttiin #14

Niin, perustuslakivaliokunnassahan istuvat kansanedustajat tutkimassa omien lakiensa ja päätöstensä laillisuutta. Tuloksen voi kukin arvata ennalta.

Periaatteessa siis maallikoihin perustuva tapa päättää lainmukaisuudesta muutamaa asiantuntijaa lukuunottamatta. Pukki kaalimaan vartijana. Saattaa toimia sopivassa ohjauksessa, mutta kuten sanottu, luottamus hyvä mutta kontrolli parempi.

Suomen valtion Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa saamat tuomiot puhuisivat toisenlaisen systeemin puolesta. Tosin voi miettiä, olisiko EU kuomoamassa parustuslakivaliokunnan päätöksiä, jos ne tukisivat sen omia näkemyksiä. Saattaisi olla ettei.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiks ole hyvä että sanotaan asiat suoraan eikä hymistellä?

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Mihin tarkalleen ottaen viittaat?

Jso viittaat EU-liittovaltiokehitykseen, niin sitä on mielestäni ajettu epädemokraattisin ottein hiljaa hivuttamalla ja kansallista päätösvaltaa luovuttamalla.

Kyse on kuitenkin itsenäisen valtion ja sen kansan oikeuksista. Jos tälläisiä muutoksia tehdään, ne pitää ehdottomasti alistaa demokraattisen äänestyksen alaiseksi ja perustuslain muuttamisen vaatiman 5/6 äänimäärän mukaisesti.

Miten voidaan olettaa tälläisellä salamyhkäisellä toiminalla olevan jotain kannatusta ihmisten keskuudessa?

Ei näin eikä tällä tavalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei kun puhun siitä että PS-kriittiset sanovat suoraan mistä eivät tykkää. Vaikka kysymykseni tuli mieleen selkokielisestä otsikostasi. Tässä EU-kysymyksessä se taitaa olla PS joka ei ole selkeä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #10

Se ("paha persu" tai "PS:n kannattaja") on vähän niinkuin joku, joka ei pidä Sini Lappalaisesta, sanoisi hänestä: "Koska olet ruma, impivaaralainen, rasisti ja yhteistyökyvytön, voisit siirtyä toiselle blgialustalle". Siinä:

1) Ulkopuolelta määritellään ensin (kategorisesti ja virheellisesti) henkilön ulkomuoto, suhde suureen maailmaan, tyhjentävä ajattelutapa ja sosiaalinen luonneominaisuus.
2) Sitten vastustetaan ja pilkataan niitä kiivaasti julkisuudessa ja
3) Lopuksi toivotaan, että tämä ymmärtäisi siirtyä toisille areenoille.
4) Eli "paha on hän"!

Kun sitten havaitaan, että kyse on ihan tavallisen näköisestä ihmisestä, joka voi olla kielitaitoinen, joka on ehkä työskennellyt eri puolilla maailmaa, erilaisten kulttuurien parissa ja joka on osannut hyvin verkostoitua, jatketaan siitä huolimatta samaan tyyliin.

Sellainen vie uskottavuutta. Kyky itseironiaan puuttuu. (Kuulin, että joukko kotimaisia huippumatemaatikkoja harrastaa suunnistusta joukkueena, jonka nimi on "Luiskaotsat"...)

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne Vastaus kommenttiin #34

Samanlaisia oletuksia tehdään äänestäjäkunnasta. Tunnen muutaman persuja äänestäneen, jotka todella eivät olleet köyhiä, maalaisia tai huonosti koulutettuja...pääasia oli erilaisten tukipakettien syytäminen EU -mekanismiin. Kuuluvat ns. isojen pääomatuloverojen maksajiin.

Itse en perussuomalaisia ole vielä äänestänyt, mutta suon heille toki mahdollisuuden tuoda näkemyksiään esiin. Ehkä sopiva ehdokas löytyy itsellenikin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eipä nykyään ihmetytä miten Mussolini, Hitler, Stalin ja Mao pystyivät massiivisella propagandalla saamaan suuren osan kansasta puolelleen kun EU:ssa on nähtävissä aivan sama kehitys jossa kansan mielipide voidaan ohittaa mielikuvilla ja suoranaisilla valheilla jatketaan liittovaltiokehitystä. Suomessa tätä on valmisteltu 30 vuotta ja tähän tilanteeseen pääsemiseksi on vaadittu perustuslain rikkomista ja presidentin salaisiksi julistamia asiakirjoja ja siltikin liittovaltiosta ja yhteisvastuusta ollaan hiljaa ennen vaaleja ettei äänestäjät kysele kiusallisia kysymyksiä.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Ja ennen pitkää sitten sanotaan, että tämä on väistämätöntä eikä mitään voi asialle enää tehdä...ja kysytty ei ole keneltäkään.

Olen äärimmäisen pettynyt nykymenoon. Kysyä voi perustellusti, onko asia niin kuten entinen Neuvostoliiton dissidentti Wladimir Bukowski sanoo eli sosialistit kaappasivat eurohankkeen itselleen 1980 -luvulla tehdäkseen siitä menshevikkisen kokeilun? Ainakin hän kaiken nähneenä tietää, mistä puhuu.

(haastatttelu englanniksi)

http://www.youtube.com/watch?v=7gzmci6tOM4

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sami, niinhän se on kuten tuot kirjoituksessa esiin että muiden puolueiden taholta on kihtynyt arvostelu persuja kohtaan. Itse ei kuitenkaan esitetä mitään faktaa perusteluna. Riittää vain että EU on hyvä ja persut pahoja, jopa rasisteja, eivätkä ymmärrä mitään. ;)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kyllähän sitä on kaikkien puolueiden kannattajissa sellaista väkeä, jolla ei ole riittävää kiinnostusta perehtyä asioihin, vaan mennään (ainakin lähes) yksinomaan mielikuvien varassa.

Se on niin ihmisen uteliaisuudesta kiinni. Utelias ei hyväksy vastaukseksi "EU hyvä!", sen enempää kuin "Missä EU, siellä ongelma" -tyylisiä toteamuksia - jos siis niitä käytetään ilman yhteenvetävää summausta. Se ei vastaa kysymykseen miksi näin on.

Uteliaisuus on myös ongelmallista. Eräs otus ei nimittäin yksinkertaisesti halunnut hyväksyä ala-asteen viimeisillä luokilla opettajaltaan vastausta "se nyt vain on niin", kun tämä otus kyseli, jotta miksei sillä nollalla voi muka jakaa. =)

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Toisaalta mielikuva EUstakaan ei ole kauhean miellyttävä. Sitten voi kysyä, voiko koko systeemiä ja sen toimintaa tarkastella pelkkien faktojen valossa?

Niin monta tukihimmeliä ja demokratian ulottumattomissa olevaa läpinäkymätöntä kerrosta EUn piiriin on luotu, että kysymys on aiheellinen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #19

Tätä juuri. Kun esittää kysymyksiä niin vastaukset ovat tyyliin "EU hyvä!"

En minä tuollaisia vastauksia voi niellä, jos olen eri mieltä. Minun pään voi kääntää kunnon perusteluilla, jotta voin itse sitten miettiä, että mitenkä asiat nyt sitten mahtaakaan olla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Henri, tottahan toki kaikkien puolueiden kannattajissa on sellaisia joilla ei ole ilmeisesti aikaa/halua perehtyä asioihin vaan omat mielikuvat ovat vallalla. Mielikuvat ovat voineet syntyä ajan kuluessa meille "syötettyyn" informaatioon, joka ei aina perustu tiukkaan analyyttiseen tietoon.

Sitten Henri on myös sellaisia kuin minä, joka en perustele kirjoittamiani asioita niin perusteellisesti kuin esimerkiksi Sinä ja Juhani. Tuo sitten vain kohdallani johtuu siitä ettei minulla ole niin laajaa perustietoa hallussa kuin teillä kahdella. Onkin hyvä että käytte puutteellisia kirjoituksiani kommentoimassa ja esittämässä lisää perusteluja. Niin tai sitten kokonaan kumoamassa kirjoitukseni höpönlöpönä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #26

Totta kai on. Mutta vaikka itse laskeekin itsensä ja joitakin muita sellaisiksi, jotka eivät ilman perusteluja hyväksy iskulauseita niin se on kuitenkin niin, että sitä toistakin väkeä on.

Täällä Puheenvuorossa muodostuu ehkä sellainen mielikuva, että kansa on valveutunutta, kaikkihan täällä jossain määrin asiaa kirjoittavat. Mutta sitten on jokunen miljoona, jotka eivät edes vieraile koskaan US:n tai minkään muunkaan yhteiskunnallisen aiheiden pureskelevalla portaalilla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvä ja napakka otsikko! Harmi, ettei sisältö vastannut lupausta.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Börje ei ole tainnut lukea Orwelliaan? Otsikko on suora viittaus Eläinten vallankumoukseen.

Mitä tulee EU -projektiin, niin samaa voi sanoa siitäkin. Lupaukset eivät vastaa toteutusta, kauniit puheet arkipäivää eivätkä poliitikkojen puheet todellisia aikeita.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Lupauksista ja kauniista puheista:

On asioita, joita ihminen mielikuvamaisesti "torjuu" (tai "ei hyväksy"), vaikka ne asiat eivät nyt niin pahoja olisikaan. On ehkä ajateltu runnoa liittovaltiota ajatuksella tarkoitus pyhittää keinot. Jos siitä ei sen suurempaa meteliä nouse niin tapahtukoon sitten niin.

Mutta jos siitä nousee myös ihan oikeita kysymyksiä, tulee niihin myös vastata. Itse olen saanut esimerkiksi kysymykseen "tulisiko liittovaltio muodostettua vain €-18 -maiden vai EU-28 -maiden kokoonpanolla" vastauksen: "Ei tässä mitään liittovaltiota".

Jos se haisee Ehdalle Tavaralle, näyttää Ehdalta Tavaralta ja on muodostunut, kuten Ehta Tavara - niin se ei ole kuitenkaan Ehtaa Tavaraa, kun sitä ei sanota Ehdaksi Tavaraksi?

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne Vastaus kommenttiin #21

Samaa mieltä kanssasi.

Olen lukenut suurimman osan kirjoituksiasi muutenkin. Niihin harvoin on mitään lisättävää tai kommentoitavaa, mutta mielenkiinnolla luen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #24

Heitän vain yhden junakommentin:
Suomessa on sanonta, jolla kuvataan "jonkin" olevan vinossa tai olevan jotain muuta, kuin sen sanotaan olevan:
"Tässä on astian maku."
Hänen, joka sen maun havaitsee, luulisi heti kysyvän: "Mistä tämä maku johtuu?" :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ainahan se harmittaa elleivät asiat mene niinkuin itse haluaisi niiden menevän.

Meidän on sopeuduttava Eurooppaan sellaisena miksi se kehittyy. Eurooppa ei sopeudu meidän näkemyksiimme, varsinkin kun meidän suomalaisten, kuten muidenkin eurooppalaisten toiveet ja ajatukset ovat niin kovin erilaiset.

Jopa samassa puolueessa, tai samassa perheessä, ajatukset ja toiveet tulevaisuudesta ovat erilaiset. Kaikki näkemykset eivät voi toteutua, osa ihmisistä joutuu pettymään toiveidensa suhteen. Kukaan ei voi saada omia ajatuksiaan täydellisesti toteutettua.

Monta kertaa huomaa ettei varsinaista näkemystä siitä miten asoiden kuuluisi olla edes ole, tai sitten se ajatus joka on, on jotenkin ihan vain käytännössä teoriassakin mahdoton.

Melkein kaikilta löytyy kyllä käsityksiä siitä mitä ei haluta ja monet vastustavat varmuuden vuoksi ihan kaikkea.

Tällaisessa ilmapiirissä kun asioita yritetään viedä eteenpäin demokraattisesti, niin onhan se nyt selvää että pirun vaikeaa se on.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Meidän on sopeuduttava Eurooppaan sellaisena miksi se kehittyy."

Demokraattinen Eurooppa pitäisi kehittyä ja sopeutua kansalaisten mukaan eikä vaaleilla valitsemattomien (komissio/EKP) päättäjien päätösten perusteella kuten nyt on nähtävissä. Galluppien mukaan kriittisyys nykykehitystä kohtaan on lisääntynyt jokaisessa EU-maassa ja tämä pitäisi ottaa huomioon myös komissiossa jossa suuret linjaukset tehdään. EU:ta ei ole alunperinkään rakennettu demokraattisesti hallituksi ja siksi tyytymättömyys lisääntyy.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Realismia ajatukseesi tuo se, että suomalaisia meppejä on 13 ja muita 700. Suomalaisia on 5 miljoonaa ja EUn kansalaisia yli 500 miljoonaa.

Miksi meitä kuunneltaisiin?

Itse ainakin toivon, että suomalaiset saisivat päättää omista asioistaan. Päätöksenteon ulkoistaminen on erittäin huono asia.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tämä on hyvä ja aiheellinen kysymys: miksi meitä kuunneltaisiin? Pienemmässä kerhossa, euroklubissa sattui näin (kursivoitu ote Taloussanomien Jan Hurrin artikkelista):

– Suomen epävirallinen aloite oli, että EKP:n vakuuskäytäntö heijastelisi paremmin euromaiden välisiä luottokelpoisuuden eroavuuksia. Aloite ei saavuttanut minkäänlaista suosiota, vaan ennemmin se tulkittiin huonoksi käyttäytymiseksi, Nyberg muistelee.

Hänen mukaansa aiheeseen ei sen koomin palattu, vaan Suomen aloite "vaiettiin kuoliaaksi painostavan hiljaisuuden vallitessa".

---

Toisin sanoen Suomi varoitti (vuonna 2003) juuri siitä tekijästä, joka johti velkakriisin syttymiseen. Suomea ei haluttu kuunnella, ja kävi miten kävi. Ja nyt Katainen sanoo, että "me olemme kaikki syyllisiä".

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne Vastaus kommenttiin #22

Juuri tähän päädytään, jos päätöksenteko on muissa käsissä. Miksi luottaisimme siihen, että jollakin on meidän eikä omat intressit mielessään?

Kyllä suomalaisten pitää voida päättää omista ja Suomen asioista.

Minusta osoittaa lapsellista typeryyttä luopua omien etujensa ja intressiensä ajamisesta. Infantiilia typeryyttä kerrassaan. Valtioilla ei ole ystäviä, ainoastaan intressejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotenkin epälooginen on tämän päivän bloggauksesi suhteessa tähän bloggaukseen. http://samirinne.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166102-u...
Minulle PS yhdistyy Hommafoorumiin. Hommafoorum on ja on ollut kovin taho levittämään provenäjäpropagandaa.
Euroopan uusioikeisto on "venäjämielinen".

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Voisitko selventää, miten näkemykseni Ukrainan tilanteesta on ristiriidassa?

Provenäjäpropaganda?
Uusioikeisto venäjämielinen?

Taidat sekoittaa hieman asioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ikävä kyllä en sekoita. Venäjän tukijat Euroopassa ovat uusissa oikeistopuolueissa. Ota selvää asioista.
Marie le Pen on esimerkki.
http://omni.se/start/891b8bda-b5a1-48d7-90d2-c8524... En oikein tajua kuinka tämä on mennyt sinulta ohi.
Tässä voi olla myös syy siihen miksi PS ei paljasta tulevia yhteistyökumppaneitaan EU´ssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei Venäjä ole passiivisena katsonut mitä Euroopassa tapahtuu. http://www.nytimes.com/2014/05/06/opinion/why-germ...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Vika saattaa olla siinä, että yhdistät nuo kaksi toisiinsa. Olen sinne muutaman viestin kirjoittanut talouspuolelle aikanaan, mutta huomailin nopeasti, että siellä liikkuu monen eri puolueen kannattajia - ja sitten niitä, jotka eivät tunnusta mitään puoluetta.

Palapeliä voi koota niin, että runnoo väkipakolla toisiinsa sellaiset palat, jotka ei ole tarkoitettu. Mutta miksi sitten ihmetellä sitä, että onpas omituisen näköinen kuva?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Henri oliko toi mulle? Kai se oli. Hommafoorumin ja PS-nousun yhdistäminen ei ole mitään väkipakolla runnomista.
No vahingot ovat jo tapahtuneet.
Nykyään uusoikeisto puhuu fasisteista samalla liturgialla kuin neukkuaikaan neukku-uskollinen vasemmisto-kepu.
Mä oon tarpeeksi vanha tunnistamaan tällaiset jutut.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Tulee käymään niin,että kansalainen ihmettelee:" Suomiko liittovaltio, koska näin pääsi käymään ?" Mutta kysyppä mitä tapahtui emmerdalessa,kauniissa ja rohkeissa tai salkkareissa ?

Pentti Järvi

Tuttavapiirissäni on muutamia, jotka ovat experttejä Emmerdalen pienimmistäkin yksityiskohdista. Salkkari-fanit pidän loitolla.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Arto Vihavainen:

"Meidän on sopeuduttava Eurooppaan sellaisena miksi se kehittyy. Eurooppa ei sopeudu meidän näkemyksiimme, varsinkin kun meidän suomalaisten, kuten muidenkin eurooppalaisten toiveet ja ajatukset ovat niin kovin erilaiset."

Miksi meidän on sopeuduttava pienenä kansakuntana suurempien jäsenvaltioiden päätöksiin? Haluatko Suomen olevan pelkkä ajopuu epädemokraattisessa EU-liittovaltiossa, johon se "julkisesti" pyrkii ja tulee myös menemään.

Suomihan voi erota koko "puljusta". Tai ainakin eurosta. Eikös liittovaltiossa pidä olla yhteinen valuutta, jota on jo varovasti näiden liittovaltiofanaatikkojen toimesta väläyteltykin.

Seuraavaksi huonoin vaihtoehto on jokaisen valtion veto-oikeus, kuten esim G-8 maissa. Tosin yhteisiä päätöksiä on vaikea saada. Mutta jokainen maa voi näin estää itselleen vahingolliset päätökset.

Ei EU tule toimimaan - varsinkaan liittovaltiona yhteisellä valuutalla.

Pentti Järvi

Tuota ajopuuksi joutumista (jollainen Suomi jo on) käsittelee Vesa Kanniaisen keräämä porukka, joka julkaisee tänään klo 15 kirjan nimeltä Euron Tulevaisuus.

http://arenan.yle.fi/tv/2269489

Tänä aamuna klo 6.50

Toimituksen poiminnat