Sami Rinne Totuus on se, mikä miellyttää

Ruuat roskiin!

  • Torilla
    Torilla

Ystäväni sai tänä aamuna puhelun terveystarkastajalta. Hän toimii kolmannen sektorin vapaaehtoistyössä ja he ovat juuri avanneet palvelun, missä 2,5 euron maksua vastaan saa nauttia ylimääräisestä kouluruoasta. Annoskokoa ei ole rajoitettu eli palvelu sopii hieman varattomammille ihmisille ja itsekin kävin syömässä ja totesin ruoan maistuvaksi.

 

Terveystarkastaja kielsi tilan käytön ruokailuun eli käytännössä kielsi toiminnan jatkamisen sellaisenaan. Syynä ei ollut kuuman ruoan lämpöketjun katkeaminen tai se, että toimintaa toteuttaisi ammattitaidoton ihminen. Palveluun on työllistetty ammattimainen suurkeittiöammattilainen, joka ei ole löytänyt muuta työtä. 

 

Syynä oli se, että astiat pestiin muualla eikä pisteessä ollut vesipistettä. Tämä ei ole mitenkään ruoan tarjoilua estänyt, sillä astiat pestään tilan viereisessä huoneistossa, missä toimii tällä hetkellä kahvila. Tiloissa on toimiva WC mutta ei erillistä vessaa työntekijöille. 

 

Hyvin käynnistynyt ja ilmeiseen tarpeeseen tullut palvelu siis loppuu ennen kunnolla edes alkamistaan. Muutoin hukkaan mennyt ruoka, jota tarjottiin halukkaille, jatkaa siis päätymistään roskikseen. Ennen muinoin se saattoi päätyä sikojen ruoaksi, mutta nyt tämäkin vaihtoehto on kielletty. Roskiksessa se on kaikkein ympäristöystävimmillään torjumassa ilmastonmuutosta ja säästämässä luonnonvaroja. Näin ovat viranomaisemme suuressa viisaudessaan päättäneet. 

 

Joku saattaisi kysyä, onko tälläinen ruoan tarjoaminen epätervettä kilpailua, mutta itse en ainakaan näe työttömien tai vähävaraisten vanhusten rynnistävän käyttämään kaupallista palvelua, jonka hinta on moninkertainen. Kyseinen palvelu ei tuota voittoa vaan pikemminkin sitä tuetaan. Samalla se työllistää yhden ihmisen, jonka työsuhdetta ei nyt sitten jatketa. 

 

Suomessa ylimääräinen ruoka päätyy minkkien ruoaksi tai roskiin. Millään järjellisellä tavalla sitä ei voi ihmisille tarjota. 

 

Tähän meillä on varaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Itse olen sen verran vanhanaikainen, että pidän täysin syötävän ruuan heittämistä roskiin kaameana tuhlauksena ja järjettömänä toimintana.

Maalaisjärjenkäytön yleistymistä pitäisin suositeltavana viranomaisillemmekin.

EDIT//: Unohdin sanoa, että tästä tarkastuksesta laskutettiin 95 euroa. Suomalainen saa vielä maksaa omasta tylyttämisestään. Tämä vientituotteeksi muuallekin eurooppaan!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen jo kauan ihmetellyt miten meillä ei ennen ole sallittu kouluruokien jakamista omakustannehintaan...tai mielummin vielä ilmaiseksi.
Meillä Tapiolan peruskoulussa ymmärtääkseni asiat ovat nyt hoidettu siltä osin hyvin ja ruuan jakaminen alkoi viime keväänä. Voihan jokainen asiakas tuoda oman kipon ja lusikan mukanaan? Ei sekään liene kenellekään mikään ongelma.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Kyllä ongelma keksitään, jos sellaista ei heti löydy. :D

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Ravintola-alan ei tarvitse olla "pyhä lehmä", jota tarvitsee suojella äärimmäisyyksiin asti "kilpailulta". Eikö lie aika eri porukkaa ne jotka syö vaikka hernekeiton pannarilla 2,50 ja ne jotka maksaa joka tapauksessa mielellään 12-3e haluamastaan ruoasta.

Byrokratia-intoilulle on laitettava piste, ja katsottava mistä puolueista löytyy se halu tehdä niin. Vähävaraisten kyykyttämisen on loputtava.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Minä ymmärrän hyvin sen, että halutaan ruoan olevan turvallista, mutta nykytilanteessa ollaan luotu tilanne, missä kaiken täytyy olla optimaalista ja se johtaa elämälle vieraisiin käytäntöihin.

Kun hieman pannussa seissyt kahvikin on kuuleman mukaan mahdollisesti vaarallista, niin ollaan jo liian pitkällä.

Toimituksen poiminnat