Sami Rinne Totuus on se, mikä miellyttää

Kiitos Talvivaara!

"Kiitos Talvivaara! Vastoinkäymisistä huolimatta hienoa toimintaa. Oli hienoa kuunnella ja keskustella. Täysi tuki hallitukselta."

 

Näin Twiitti-Stubbi. Monella muulla saattaisi olla jotain muuta sanottavaa Talvivaarasta ja siitä miten koko asiaa on hoidettu.

 

Monelle voisi tulla mieleen ympäristökatastrofi.

 

Monella voisi herätä kysymys vaikkapa siitä, miten käy Talvivaaran alihankkijoina toimineille pienille ja keskisuurille yrittyksille. 

 

Monille voi herätä kysymyksiä, kuka on vastuussa? Suomen hallituksessakin toimineiden ministereiden kytkökset lähipiirinsä kautta ja valtion saaminen sijoittamaan veronmaksajien rahoja tähän miljardikatastrofiin saattaa myös tuntua aika huonolta ratkaisulta.

 

Monesta saattaa tuntua, että jotain tarttis tehdä, mutta muuhun kuin twiittaamiseen ei tunnu olevan aikaa eikä energiaa ja isot kysymykset hoidetaan kehumalla katastrofia.

 

Twiit! Twiit! vaan Alex. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Onko pääministerimme tehtäviensä tasalla? Missä todellisuudessa hän elää?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tarttis panna vastuuseen nämä taitamattomat tupelot jotka ovat tämän katastrofin aikaan saaneet.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Fantsu vaan ei tunnu niin kovin fantsulta monen muun mielestä...pitäisikö kansa vaihtaa sellaiseen, joka ymmärtäisi tälläisiä ulostuloja missä leikitellään teinimeiningillä todella vakavien asioiden kanssa? Stubbilla tuo valtiomiesrooli tuntuu olevan hiukan hakusessa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Talvivaara oli fantastinen yritys Suomessa tehdä todella jotain hyvää ja erinomaista. Se ilmeisesti epäonnistui ainakin nyt suomalaisen omistuksen ja johdon alaisuudessa.

Nyt löytyy pilvin pimein "asiantuntijoita", jotka tuomitsevat koko hankkeen. Ei mitään väliä niistä sadoista ihmisistä, jotka joutuvat työkkäriin ja jne.

Meitä suomalaisia näyttää edelleen hivelevän suunnattomasti jonkun epäonnistuminen. "Mahtavaa, kun tuokin meni nurin." "Mitä minä sanoinkaan!"

Ällöttää nämä jälkikäteen besserwisserit. Meidän tosi suomalaisten pitäisi olla erittäin surullisia Talvivaaran kohtalosta ja miettiä, miten sen toiminta voisikaan jatkua edelleen koko kansantalouttamme hyödyntävästi saatikka työllistämällä kainuulaisia.

Ilkka Huotari

"Ällöttää nämä jälkikäteen besserwisserit."

Aijaa, no entäs me, jotka ovat koko ajan sanoneet, että tällaisen saastuttavan yrityksen ei pitäisi saisi jatkaa toimintaansa? Se ei ole mitään jälkikäteen-besserwisseröintiä, vaan tätä kritisointia on tehty ihan koko ajan kun on ollut selvää, että kyseessä on pelkkä iso katastrofi.

Onko väärin kritisoida ympäristökatastrofin aiheuttajaa?

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Pääministerimme mielestä kaikki onkin mennyt fantastisesti...

Miksi mielestäsi kyseinen liotusmenetelmään perustuva alkutuottaja oli jotenkin hyvä tai erinomainen? Raaka-aineiden tuottajana toimiminen harvoin tuo paljoa lisäarvoa. Sen sijaan jatkojalostuksesta sitä yleensä saa.

Minua ei hivele tämä epäonnistuminen. Sen sijaan minua ottaa päähän saastuttaminen, epämääräinen suhmurointi ministeritasolla. Muistakaamme Paula Lehtomäen toiminta:

"Kohu Talvivaaran osakkeista
Syksyllä 2010 Lehtomäki ilmoitti lähipiirinsä omistavan merkittävän määrän kaivosyhtiö Talvivaaran osakkeita. Selvisi, että Lehtomäen puolisolla Jyri Sahlstenilla oli osakkeita 270 970 euron arvosta. Myös pariskunnan kaksi alaikäistä lasta omistivat Talvivaaran osakkeita. Osakkeiden hankinta herätti epäilyt mahdollisesta sisäpiiritiedon käytöstä ja Finanssivalvonta päätti tutkia Lehtomäen perheen osakekaupat. Lehtomäki kiisti epäilyt jyrkästi."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paula_Lehtomäki

SIttemmin Talvivaaraan kaadettiin veronmaksajien rahaa huomattavat määrät, koska eihän ministerin lähipiirin sijoituksia voinut vaarantaa...nehän ovat suorastaan yleisen edun mukaisia. Ja maksua pukkaa veronmaksajille vielä satoja miljoonia.

Minusta voi aivan hyvin arvostella valtiojohtomme kyvyttömyyttä ja luonnonsuojelun täydellistä epäonnistumista.

Odotan nyt sinulta niitä hyviä ja erinomaisia asioita listattuna. En pidättele hengitystäni odotellessa.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Meillä on kiiltokuvapääministeri, joka koettaa kiemurrella kaikesta pelkillä kehuilla ja virnistelyllä. Kevyttä pintaliitoa bemarinpenkillä, hyvin menee! Ainakin stubbilla, nyt.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Minulla tulee mieleen muitakin adjektiivejä kuvaamaan Stubbin käytöstä. Eräällä tavalla täydellinen vastuuttomuuden tunne ja todellisuuden kieltäminen ja ongelmien vähättely tuo mieleen kuvaa narsistista, jolle koko muu maailma on narsistisen voiman ammennuslähde. Jatkuva oman naaman ja minä-minä-minä toiminta viittaa ikävällä tavalla tähän. Viis tosiasioista!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo twiitti oli todellakin harkitsematon. Stubbin pitäisi käynnistää tutkinta konkurssiyhtiön toiminnasta, jossa selvitettäisiin, mihin ja miten sijoittajien - ja valtion - rahat on kupattu. Sen sijaan hallitus avaa uudestaan pohjattoman piikin. Kun ympäristörikoksista on poliisitutkinta vireillä, ei kannattaisi puhua "hienosta toiminnasta."

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Ympäristörikos on uusi "hienosti toimittu!"...

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Sehän laitto selityksenä, että tarkoitus oli tsempata työntekijöitä, ja myönsi mokansa.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Noita mokia tuntuu yksille kasaantuvan...

"Tsempata työntekijöitä"...onko tämä uusi versio aiheesta "flogging the dead horse"?

Toimituksen poiminnat